Пропонуємо Ваші увазі переглянути відеоролік з новин телеканалу ТРК Ера

 

     23 лютого 2013 році в Києві відбувся позачерговий з'їзд Всеукраїнською Національної Федерації аматорів поштово-спортивного голубівництва на з'їзді були присутні представники клубів і об'єднань з 22 областей України ,за що ми їм дуже вдячні і хочемо подякувати за їхню підтримку, позицію і правильний вибір.

      Зараз коротко і стисло про те, як відбувались події на з'їзді : мандатною комісією було зареєстровано 65 делегатів від клубів поштово-спортивного голубівництва , які мали право голосу (всі прізвища , адреси, клуби які представляли делегати відображені в офіційному протоколі з'їзду)на заході були присутні телебачення і радіомовлення(Перший національний канал, ТРК-Ера) В урочистій обстановці було відкрито з'їзд і затверджено порядок денний, який був авансований скоріш (на даному сайті ).Головою з'їзду було обрано Когут І, секретар з'їзду Мосанюк І. головою мандатною комісії було обрано Сироватку М.

       З вітальним словом виступив колишній президент Федерації Коцур Павло ,який пояснив причину своєї відставки і своє бачення ситуації яка склалась  в поштово спортивному голубівництві України .Делегати з'їзду подякували П.Коцуру за його роботу  і вклад в розвиток голубиного спорту України.  Після чого слово було надано Бойко М.М.- також екс-президенту Федерації який наголосив, що так дружньо і масово збирались представники всіх клуби поштово-спортивного голубівництва ще в далекому  1992 році, коли зареєстровано офіційно була Федерація і це дуже добрий знак, що зараз все повторяється знову , він також побажав делегатам з'їзду  натхнення і плідної роботи.

      Після чого Бойко М. і Когут І. нагородили учасників Олімпіади в Нітрі (голуби яких, не попали в колекцію FCI, а на їх місці не заслужено стояли голуби іншої Федерації)  цінними - пам’ятними призами, після чого делегати з'їзду приступили до подальшої роботи.

      Другим питання порядку денного було  рішення про вступ до Федерації клубів які були присутні на з'їзді і написали відповідні заяви про вступ  ( процедуру перереєстрації пройшли  всі клуби УНФ) дане питання було проголосовано одноголосно.

      Після чого з доповіддю  про фінансовий стан в Федерації виступили член президії Ярослав Михалець і голова контрольно-ревізійної комісії Іскра Роман, якими конкретно було аргументовано всі доходи і видатки, а також залишок на даний момент. Після жвавого обговорення і  пропозицій по закупці кілець на 2014 рік це  питання також було позитивно проголосовано .Роботу і звіт ”Фінансовий стан Федерації ” було визнано задовільною, за що і подякували Ярославу Михалець.

      Перед голосуванням за кандидатуру президента було затверджено структуру і склад керівного, виконавчого і контролюючого органу Федерації. Проголосовано також зміни до Статуту Федерації ,якими буде дозволено Президенту, звільняти Віце-президентів,  але тільки обов'язково за погодженням керівного комітету Федерації ,а також повноваження Президента було скорочено з 5-ти до 2-х років, і було вирішено ,що кандидатура майбутнього президента має голосуватись відкритим голосуванням., щоб зняти всякі сумніви і процедура пройшла прозоро і відкрито.

      Після чого делегатами з'їзду було запропоновано 5 кандидатур на посаду президента Федерації  :Космина Р.(м.Львів),  Когут І. (м.Тернопіль),Мамалига І. (м.Одеса),Васильєв С.(м.Маріуполь),Михалець Я.(м.Львів).

Космина  Р. і Мамалига І. зняли свої кандидатури, голоси делегатів розділились таким чином Когут І.-40 голосів ”за”, Михалець Я. - 18 голосів ”за”, кандидатура Васільєв С. вже на голосування не ставилась.

       Делегати  з'їзду поздоровили Когута Ігоря з обранням на відповідальну посаду і побажали йому плідної і успішної роботи. Основною програмою його діяльності як він висловився буде підтримка і розвиток  спортивного голубівництва в центральних північних, південно-східних регіонах України, де воно ,ще недостатньо розвинуте, щоб вони могли зрівнятись і конкурувати на рівних  з Заходом України, де цей вид змагань розвинутий набагато потужніше, і ще одним важливим пунктом його програми є продовження об'єднання всіх клубів поштово-спортивного голубівництва України.

      Після невеличкої перерви Когут І. запропонував свій склад  нового керівного складу Федерації до якого увійшли : I-й Віце президент-Михалець Я.

Віце президенти:

Бойко М., Дрикало В., Безручко Г., Васильєв С., Матіас Гьопфнер.

       Був також обраний керівний склад Федерації в кількості 12 чоловік до якої були запропоновані достойні кандидати з усіх регіонів України, також було вибрано наглядову раду і статутну комісію яку відповідно очолили Коцур П.і Юхимчук В.

Головним суддею Федерації  став- Космина Р. ,адміністративний секретар- Ваверчак В., скарбник -Суль В.

      Після чого делегати приступили до розгляду питання  '”Різне ”

      В якому було вирішено і обговорено багато хвилюючих і повсякденних питань. Колишній президент Федерації Бойко М.М. зокрема розставив всі крапки над ”і” над всіма  кривотолками , плітками ,над його ”листами” в прокуратуру, ”покупками-продажами Федерації ” -і дав зрозуміти всім делегатам з'їзду хто за цим всім стояв і мав від того великий зиск ,що вводив в оману всіх голубівників-спортсменів України , але дана ситуація вже вийшла з під контролю, і було пред'явлено дуже серйозно обвинувачення для всієї Федерації і її членів, тому делегатами з'їзду було прийнято одноголосне рішення  звернутись до правоохоронних органів, щоб були знайденні і покарані особи які причетні до даних наклепів і обману.

     Також не лишилась уваги поведінка окремих голубоводів ,які відправили своїх голубів з іншою колекцією на Олімпіаду, було висловлено багато різних протилежних думок, але завдяки позиції Когута І. і Михалець Я. було прийнято напевне саме оптимальне рішення ,а саме оголосити від імені Федерації цим голубоводам догани, і зобов'язати їх повернути свої ”нагороди” до Федерації, і якщо людина свій поступок визнала неправильним - про цей інцидент ”забути” .Окремо рішення було прийнято по Ковалику Є., так як він свідомо проводить агітацію за іншу ”організацію” серед членів свого клубу і Федераціїі , вводить в обману простих голубоводів і був головним ініціатором ”цих всіх подій ” – було проголосовано додатково по ньому ,”Щоб не брати до уваги результати його голубів, якщо вони будуть займати призові місця на Всеукраїнській виставці - протягом наступних 4-х років”.

      Було ще розглянуто багато важливих питань ,це  закупка і абревіатура кілець на 2014 рік. Дуже багато було запитань по ” Правилах змагань ” ,тому що правила FCI одні для всіх ,але треба враховувати і реалії українського поштово-спортивного голубівництва на даний момент  тому було вирішено що в 2013 головним суддею Федерації Косминою Р. і суддівською колегією яку він очолює, будуть враховані всі поправки і пропозиції які будуть надходити з регіонів України, щоб зробити наші змагання ще цікавішими ,а результати ще чеснішими , щоб правильно визначити і нагородити переможців змагань. Також було ще раз наголошено ,що згідно  з  ”Правилами змагань” на Всеукраїнській виставці в 2013 році будуть представлені всі клуби поштово-спортивного голубівництва в рівній мірі, незалежно скільки в них учасників і голубів.

     Також делегати з'їзду зобов'язали нового Президента Когута І. згідно чинного законодавства провести всі зміни і доповнення до діючого Статуту, які були прийняті на з'їзді. Було ще обговорено і проголосовано багато різних питань, які хвилюють голубоводів нашої країни. Може за браком часу були і упущені якісь моменти, такі як : Кубкові змагання на 2 марафонські дистанції для західних областей, і 2 для південно –східних , північних ,центральних які будуть проходити під егідою Федерації, тобто переможці цих 4 льотів будуть нагороджені кубками від Федерації і т.д., але ці питання будуть розглянуті на найближчому засіданні керівного комітету Федерації.

      Щиро вітаємо всіх голубоводів спортсмені України з початком нових якісних змін у структурі Федерації  поштово-спортивного голубівництва.

 

          Бажаємо успіхів у новому Олімпійському сезоні 2013-2014 р.