З 22 по 25 серпня 2013 року Україну відвідав Віце-президент F.C.I. з міжнародних питань Ернест Россі. Основне питання, на яке п. Россі був уповноважений, це прояснення ситуації із членством України у F.C.I.. п. Ернест Россі підтвердив, що сталася прикра помилка, і  він радий підтвердити, що Всеукраїнська федерація аматорів поштово-спортивного голубівництва залишається повноправним членом F.C.I.. Підтвердженням цього стало підписання протоколу, який одноголосно підтримав керівний комітет федерації 24.08.2013 р. під час проведення Гран-Прі F.C.I. "Павлівка".

 

 

 

24.08.2013 р. УНФ заключає договір на виготовлення родових кілець.

В зв'язку із цим головам клубів та осередків до 15.08.2013 р. подати заявки на кільця 2014 року.

Заявки подавати за телефоном 067 314 32 77, Ярослав Михалець.

Нагадуємо, що починаючи із 2014 року до змагань та виставок допускатимуться тільки голуби (народжені після 2013 року), окільцьовані кільцями ВНФАСПГ.

       Нажаль на сьогоднішній день в Україні широко поширилось так зване "Повітряне піратство", коли в день проведення змагань виставляють найрізноманітніші пастки для відлову спортивних голубів, які повертаються додому. Голуб, який долає велику відстань, природно змушений сісти, щоб напитися чи перепочити і саме цим користаються зловмисники. Голубоводи України прикладають дуже багато зусиль щоб виховати справжніх спортсменів, вкладають у це свій час і душу, і тому, дуже прикро, що часто такий голуб по неволі опиняється у чужих руках. Всеукраїнська національна федерація аматорів поштово-спортивного голубівництва закликає клуби України в міру своїх можливостей боротися з такими випадками і унеможливлювати подальший продаж таких голубів.

      Так, деякі голубоводи не затримують у себе птахів і шукають способи повернути голуба власнику, якщо той не в змозі самостійно долетіти додому через свій стан. Але таких людей одиниці. Переломити ситуацію можна тільки спільними зусиллями, не прикриваючи недобросовісних голубоводів, а навпаки, викриваючи їх.

       Не забувайте, що завтра можуть зловити і Вашого голуба!

 

На сьогоднішній день Всеукраїнська національна федерація аматорів поштово-спортивного голубівництва ініціює обговорення законопроекту про внесення змін до адміністративного, а можливо і до кримінального, кодексу України про притягнення до відповідальності осіб, які незаконно відловлюють птицю за допомогою спеціальних засобів (заводських або саморобних).  Просимо усіх небайдужих надсилати свої пропозиції (бажано юридично обґрунтовані) на офіційну адресу Федерації.

12.06.2013 р. відбулось засідання Президії Всеукраїнської національної федереції аматорів поштово-спортивного голубівництва.
На засіданні обговорено ряд важливих питань, серед яких зокрема:
 - Приїзд до України Президента F.C.I. Доктора Хосе Тересо.
 - Якість роботи єдиного підрахункового центру УНФ.
 - Нагородження переможців спільних марафонів Західних областей України.

Результати засідання:
1. У квітні 2013 року секретаріат F.C.I. повідомив УНФ про приїзд до України Президента F.C.I. Доктора Хосе Тересо, який бажає взяти особисту участь у вирішенні спірних питань, які виникли в українському спортивному голубівництві.

 

Враховуючи велике значення для голубівництва України приїзд Президента F.C.I. Доктора Хосе Тересо, Президія УНФ вирішила оголосити проведення Конференції 24.08.2013 р. з метою гідно зустріти поважного гостя та спільно визначити вектори розвитку спортивного голубівництва України.

2. За перший місяць роботи на новій програмі підрахунків льотів виникали певні помилки, які були усунуті в найкоротші терміни. Голова Суддівської Колегії просить вибачення голубоводів України за помилки, які виникали не в останню чергу за рахунок людського фактору. На сьогоднішній день вдалося налагодити чітку роботу центру, і подібних випадків у майбутньому вдасться уникнути.

Також Президія високо оцінила можливості програми, оскільки принцип її функціонування дозволяє легко та швидко здійснювати підрахунки та боротись з проявами "повітряного піратства".

3. Організація спільних випусків голубів клубами Західних областей України має велике значення у розвитку голубиного спорту, тому Президія УНФ вирішила відзначити призерів спільних марафонів:
  -  нагородити перших десятьох призерів  з кожного марафону;
  -  відзначити кубками "Кубок Федерації" перших трьох призерів за зведеними підсумками двох марафонів.

Випуск голубів клубів: Стебник, Борислав, Самбір, Дрогобич і Стрий.

Відео з місця випуску

 

Супутникові технології знову вносять свій вклад у розвиток голубиного спорту у вигляді GPS-трекінгу. Завдяки зусилю Львівського клубу спортивного голубівництва "Галичина" та  розробці компанії М2М  вдалося запустити сервіс, який до сьогоднішнього дня не мав аналогів не тільки на Україні, а й у Європі. Завдяки сервісу відслідковування клубних автомобілів, кожен голубовод зможе у будь-який час переглянути місцезнаходження автомобіля відповідного клубу, час випуску та точні координати випуску. Крім цього, завдяки датчикам на відкривання кліток, голубоводи можуть перевірити, чи не відбувались несанкціоновані відкривання кліток до моменту старту. Цей сервіс дозволяє вивести голубині перегони на новий рівень та зробити їх більш прозорими та чесними. Перші кроки уже зроблені, сподіваємося, що найближчим часом список клубів та федерацій, включених у сервіс, значно зросте.

Всеукраїнська національна федерація аматорів поштово-спортивного голубівництва висловлює вдячність компанії М2М за реалізацію даного проекту та бажає успішного розвитку бізнесу. Сподіваємося на подальшу плідну співпрацю.

Щоб перейти до сервісу натисніть на зображення нижче.