Доброго дня шановні голубоводи!
Повідомляю та нагадую про те що: 
Всеукраїнська Національна Федерація голубиного спорту є зареєстрована в Міністерстві Юстиції України та зобов'язана діяти виключно в правовому полі країни.
На підставі чого Правління федерації наполегливо рекомендує дотримуватися умов карантину оголошеного в нашій державі, та не проводити змагань спортивних голубів до моменту зняття або послаблення умов карантину.
Результати змагань клубів, які проводитимуть змагання до зняття або послаблення карантину, не будуть враховуватися на першість України.
Дату початку змагань буде додатково оголошено, на сайті федерації  та у доступних вам соцмережах.
Сподіваємося що зможемо розпочати вже  після 11 травня.
Всім міцного здоров'я, бережіть себе та своїх близьких.
З повагою та розумінням, Ярослав Михалець.

Доброго дня шановні голубоводи!

Всі ви слідкуєте за ситуацією яка складається в нашій державі у зв'язку з коронавірусом, та знаєте про те що Кабінетом Міністрів України  було прийнято рішення продовжити карантин до 11 травня. 

Закликаю Вас усіх дотримуватися рекомендацій Уряду та не порушувати чинного законодавства, для найшвидшого подолання пандемії спричиненої COVID-19 яка захопила весь світ.

На сьогоднішній день  володію наступною  інформацією стосовно проведення змагань в сусідній Польщі, в якій карантин так як і в нас продовжено до 10   травня, і де так само як і в нас немає жодного алгоритму дій, яких потрібно дотримувася стосовно проведення змагань, та багато запитань  залишаються без відповідей. Також є інформація про те що ряд Європейських країн взагалі в цьому році змагань проводити  не будуть.

Ми ще маємо віру в те що хоч зі запізненням але все таки розпочнемо такий довгоочіккваний сезон змагань.

Давайте у всьому шукати позитив  і цей час не витрачати на пусті розмови та очікування, а використовувати з користю, а саме гарно підготувати наших спортсменів до перегон, головам  клубів та безпосередньо причетним особам до організації перегонів, необхідно  обов'язково перевіти роботу GPRS - трекерів, супутникових годинників і т.д.

Також нагадую про проведення інформаційної роботи з учасниками змагань та підготовку документів, дезінфекторів та засобів індивідуального захисту, тому що швидше за все навіть якщо карантин не буде продовжено, то всіх цих застережних заходів   ми будемо змушені дотримуватися. 

Мусимо набратися ще трохи терпіння, та не втрачати надію.

Бажаю всім міцного здоров'я.

З повагою, Ярослав Михалець

Доброго дня шановні голубоводи.
Кожного року ми з нетерпінням очікуємо на початок нового сезону змагань. Я впевнений що  цього року це відбувається ще з більшим хвилюванням, тому що через ситуацію в Україні та світі пов’язану з Covid-19 ми знаходимося у певному стані невідомості та невпевненості у завтрашньому дні.

Практично усі клуби Західного регіону запланували розпочати змагання 2-3 травня, але можливо нам доведеться перенести початок змагань, так як ситуація в країні на даний момент є не найкращою, і можливо карантин який на теперішній момент оголошено до 24 квітня, продовжать.
До прикладу в сусідній Польщі діють заборони навіть на тренування голубів до 26 квітня, і прогнозують початок змагань орієнтовно на кінець травня, або початок червня, та будуть змагатися все літо.
Думаю нам також не варто засмучуватися та панікувати передчасно, Будемо сподіватися на краще, та маємо бути готові до того що так як було кожного року, в цьому році точно не буде.
Наступна інформація надається для головів клубів, та носить рекомендаційних характер.
Для того щоб уникнути проблем під час проведення змагань, кожен транспортний засіб для транспортування голубів повинен мати дві довідки на кожен рейс: 1. Форма Ф-1, в якій вказується маршрут по якому рухається даний автомобіль; 2. Довідка про дезінфекцію даного транспортного засобу дезінфектором «Кристал-900», голови клубів повинні звернутися у будь яку державну ветеринарну клініку яка знаходиться у їхньому місті або обласному центрі.
Також радимо вам дотримуватися рекомендацій МОЗ та кабінету міністрів які діють на території України, та забезпечити свої клуби всіма необхідними засобами дезінфекції, провести розяснювальні роботи з усіма учасниками змагань, скласти приблизні графіки прийому, контролю та відбиття голубів, для того щоб дотримуватися карантинних норм, які стосуються скупчення людей, дотримання дистанції та попередити всіх членів клубів про обов’язкові засоби особистого захисту.
Бажаю Вам та вашим сім’ям міцного здоров’я та успіхів в сезоні 2020!
Веселих Великодніх свят, смачної паски!
Ми сильні і все в нас буде добре!


З повагою, Ярослав Михалець

 Шановні голубоводи! Українська Національна Федераціяаматорів поштово-спортивного голубівництва повідомляє Вас, що наближається старт змагань сезону 2020р. Але хочемо нагадати, що у зв’язку з пандемією COVID-19 та надзвичайною ситуацією в Україні, просимо Вас виконувати елементарні правила, які рекомендує МОЗ України. Дотримуйтесь дистанції в 1,5 м від співрозмовника, здавайте голуби в масках та не більше двох людей (контролер та учасник), забезпечте місце прийому голубів антисептиком, а контролера одноразовими рукавичками. Допоможіть учасникам клубу, які знаходяться у зоні ризику з довозом їх голубів та прийомом на змагання. Також прохання до власників голубовозів, забезпечте водія та супроводжуючого (якщо Ви його надаєте) масками та антисептиками, так як вони найбільше контактуватимуть з учасниками різних клубів та по маршруту в областях. І не забувайте про дезинфекцію кліток та самого голубовозу, для припинення поширення вірусу. Та підготуйте всі ветеринарні документи, які стосуються обробки кліток,  карантину машини для перевезення голубів по маршруту. Будьте здорові.

 

 

 

 

 

Адміністративний корпус

 

Українська Національна Федерація (УНФ) аматорів поштово-спортивного голубівництва рада була відгукнутися на запрошення президента Польської Федерації голубів поштових Krzysztof Kawaler взяти участь в 69-ій виставці голубів поштових у Сосновці. Де Ярослав Михалець президент УНФ взяв участь в ногородженні призерів виставки які у подальшому візьмуть участь в Центральній Східноєвропейській виставці м.Брно. Також у Сосновцю познайомилися з новим президентом Федерації Голубиного Спорту Бельгії (Koninklijke Belgische Duivenliefhebbersbond) Паскалем Боденгіеном (Pascal Bodengien). З яким було обговорено проблеми в голубиному спорті та шляхи їх вирішення.

 

 

 

 

Наближаються найчарівніші свята в році! Це час цікавих зустрічей, святкових моментів, і приємних вражень.

Українська Національна Федерація (УНФ) аматорів поштово-спортивного голубівництва спішить привітати Вас з прийдешнім Новим 2020 роком та Різдвом Христовим.

Бажаємо в новому році, щоб у ваших домівках понував казковий настрій, щирі посмішки і тільки хороші новини. Нехай у вас збуваються всі мрії, а рідні і близькі дарують радість.

З новим роком!!!

 

 

Президент УНФ      Михалець Я.Т.